Windows 11

Microsoft heeft op 4 oktober dit jaar de nieuwste versie van Windows uitgebracht. ‘Windows 11’. Deze opvolger van Windows 10 heeft op het gebied van gebruikers gemak en bediening niet zo een groot verschil. Echter is de winst op het gebied van beveiliging Microsoft noemt het zelf het veiligste besturingssysteem tot nu toe.

Wij krijgen veel vragen over Windows 11. Hieronder ziet u een samenvatting van de meest gestelde vragen.

Deze opvolger van Windows 10 heeft op het gebied van gebruikers gemak en bediening niet zo een groot verschil. Echter is de winst op het gebied van beveiliging Microsoft noemt het zelf het veiligste besturingssysteem tot nu toe.

Op gebruikersgemak is het vergelijkbaar met Windows 10. Echter zijn er een paar kleine aanpassingen. Het startmenu is vernieuwd en verhuisd naar het midden van het scherm (is via instellingen ook weer links te zetten). De standaard pictogrammen hebben een moderne nieuwe look gekregen en de Widgets hebben een eigen plek gekregen binnen de taakbalk. Tevens is Microsoft Teams wat de afgelopen 2 jaar is gebleken als communicatiemiddel voor particulieren en bedrijven standaard in Windows 11 aanwezig. Windows 11 krijgt volgend jaar nog een grote update. Deze update gaat met mogelijk maken om Android apps op uw Windows computer te gebruiken.

 

Alle pc's en notebooks welke u koopt via DigiBlue vanaf december 2021 zijn geschikt voor Windows 11. Wij controleren dit bij iedere pc voor wij deze te koop aanbieden.

 

Dat hangt ervan af! Veel verschillende fabrikanten bieden verschillende apparaten aan die op Windows 11 draaien, allemaal in verschillende prijsklassen. Wij kijken graag met u samen naar een oplossing welke bij u past.

 

Als je accessoires werkten met Windows 10 en voldoen aan de Windows 11 vereisten, zouden ze moeten werken met Windows 11. Wij kijken graag met u samen of dit ook voor uw apparatuur zo is.

Wij zien in Windows 11 zeker verbeteringen op beveiliging, maar niet alleen op beveiliging. Windows 11 biedt wat verbeteringen welke niet in Windows 10 terug te zien zijn. Windows 11 is nu al ruim een maand uit en wij zien in de upgrade dan ook geen grote problemen optreden. Dit maakt dat wij adviseren om gebruik te maken van deze upgrade. Heeft u hier hulp bij nodig? Wij helpen u hier graag bij tijdens een bezoek of een remote support sessie.

Windows 11 wordt aangeboden als gratis upgrade op Windows 10. Echter zijn hierbij een aantal kanttekeningen om rekening mee te houden. Uw processor moet van een recente generatie zijn. Tevens moet uw computer de functies TPM en veilige opstart ondersteunen. Voor de processoren betekend dat de upgrade vanaf een Intel 8ste generatie mogelijk is. Dit zijn grofweg gezegd computers van de laatste 2 a 3 jaar. Hierbij zien we ook dat deze computers over het algemeen wel TPM en veilige opstart ondersteunen. Echter kan het hierbij wel voorkomen dat deze functies zijn uitgeschakeld en deze in de BIOS van de computer moeten worden ingeschakeld. Wilt u weten of uw computer geschikt is voor Windows 11. Dan kan u hiervoor de Microsoft Health check-app gebruiken of laat DigiBlue uw computer controleren of deze geschikt is tijdens een bezoek of een remote support sessie.

 

Microsoft zal u de update volgens zijn eigen uitrol plan aan gaan bieden. Echter hoeft u niet te wachten met de update. Deze is namelijk nu al beschikbaar. mits uw computer voldoet aan de vereisten. 

Wij kijken en helpen u graag bij de upgrade d.m.v. een bezoek op locatie of een remote support sessie.

Als uw computer niet geschikt blijkt voor Windows 11. Dan heeft dit geen directe gevolgen voor u. U kunt voorlopig nog Windows 10 blijven gebruiken. Microsoft biedt nog tot 2025 de nodige update voor Windows 10 aan. Wilt u toch graag de nieuwste Windows 11 gebruiken. Dan zou u in dit geval een hardware upgrade of vervanging van uw computer moeten overwegen.

Nog meer lezen?

Externe Link naar Microsoft website over Windows 11

Klik hier om de link te bezoeken

Scroll naar boven
Scroll naar top