Microsoft stopt ondersteuning Windows 10

Eind Windows 10? Lees alles hierover bij DigiBlue

Per oktober 2025 stopt de ondersteuning van Windows 10.
Lees hier waarom dit voor u belangrijk is.

Microsoft is inmiddels begonnen om gebruikers van Windows 10 bewust te maken, dat het eind van de ondersteuning van Windows 10 in zicht is. Dit doet Microsoft door een melding op uw computer waar dit aangekondigd wordt.

Al lijkt oktober 2025 nog ver weg, voor u het weet is het al zo ver. Het is dan ook goed om daar nu al over na te denken.

Wat kunt u hieraan doen?

Kort gezegd heeft u twee opties. U kunt de computer upgraden of vervangen.
Microsoft biedt gebruikers van Windows 10 waar de mogelijkheid is, om te upgraden naar Windows 11. Echter zitten hier wel een paar vereisten aan. Is uw computer ouder dan 5 jaar of voldoet deze niet aan de Windows 11 vereisten? Dan komt mogelijk uw computer niet in aanmerking voor deze upgrade.

Wat als u Windows 10 blijft gebruiken na oktober 2025?

Als u de computer met Windows 10 blijft gebruiken na 14 oktober 2025, dan ontvangt uw Windows 10 computer geen beveiligingsupdate meer. Het is niet dat uw computer na deze datum niet meer werkt. Echter word uw computer niet meer voorzien van Windows en beveiligingsupdates door Windows Update. Het niet meer ontvangen van deze update vormt juist het risico voor u. De kans dat u zonder deze updates een virus oploopt of gehackt wordt word met de dag groter.

Hoe kunt u nagaan of uw computer geüpgraded kan worden naar Windows 11

De twee belangrijkste vereiste wat aan uw computer gesteld worden zijn het volgende:
1) uw computer moet een 8ste generatie of hogere processor hebben.
2) uw computer moet TPM 2.0 hebben en ingeschakeld zijn.

  • Als u een lagere/ oudere processor heeft dan de 8ste generatie. Dan is de upgrade niet mogelijk.
  • Als u TPM van een eerdere versie dan 2.0 heeft, dan is de upgrade niet mogelijk
  • Heeft u een 8ste generatie processor, maar een melding dat TPM niet beschikbaar is. Dan kunnen wij vaak door een aanpassing is de BIOS van uw computer de TPM inschakelen.

Als u hulp wenst bij het controleren of uw computer geschikt is, dan helpen wij u hier graag bij.
Neem contact met ons op of maak een afspraak.

Wilt u liever zelf deze controle uitvoeren? Microsoft heeft hiervoor de ‘Windows PC Health check app’ uitgebracht. Deze is de downloaden via https://aka.ms/GetPCHealthCheckApp

Upgrade naar Windows 11 (indien mogelijk)

Als uw computer geschikt is voor Windows 11. Dan raden wij u aan om deze upgrade niet te lang uit te stellen. Windows 11 lijkt veel op Windows 10 voor de gemiddelde gebruiker. Echter ontvangt Windows 11 nog steeds (en voorlopig nog) beveiliging en software updates, maar zeker ook product verbeteringen.

U kunt de upgrade naar Windows 11 zelf installeren via de Windows updates, maar mag u twijfels hebben of dit goed gaat. Wij helpen u graag bij de upgrade naar Windows 11.

Upgrade naar Windows 11 niet mogelijk

Als uw computer niet meer in aanmerking komt voor de upgrade naar Windows 11, dan is het ons advies om de computer te vervangen. Wij zijn u natuurlijk hierbij graag van dienst.

Laat DigiBlue uw computer vervangen, u bent totaal ontzorgd. Wij zorgen ervoor dat alles wordt overgezet en weer zoveel mogelijk op uw oude situatie lijkt.

Wij kijken graag met u samen welke vervanging het beste bij u past. Zo schaft u niet een nieuwe computer aan waar u niets aan heeft, of te veel van het groeien is.

Wilt u uw pc laten vervangen? Neemt u dan telefonisch contact met ons op tel: 070 -395 00 40. Wij nemen dan met u al uw wensen en vereiste door, en sturen u een offerte op maat toe.

“Houd u er rekening mee als u uw computer moet vervangen. Dat in oktober 2025 er wereldwijde veel Windows 10 computer vervangen gaan worden. Hierdoor kan het zijn dat er een marktwerking in gang komt, waardoor de prijzen flink kunnen gaan stijgen.
Wilt u dit voor zijn? Vervang dan tijdig uw computer”

Interessant artikel? Deel het via socials

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel via WhatsApp
Deel via Email

Wellicht zijn deze berichten ook interessant voor u?