Foto’s verkleinen

U heeft het ongetwijfeld wel eens meegemaakt. Uw foto is te groot om te versturen. Dan klinkt het logisch om deze foto te verkleinen, maar hoe doet u dit. Hiervoor is een eenvoudig programma gratis verkrijgbaar welke dit eenvoudig maakt. Na de installatie zit deze functie in uw Windows verwerkt en hoeft u dit niet los te starten

Hieronder zullen wij u laten zien hoe u dit download, installeert en gebruikt.

Dit werkt op de besturingssystemen:
Windows 7, Windows 8(.1) en Windows 10

Download link (externe website):
https://github.com/bricelam/ImageResizer/releases/download/v3.0/ImageResizerSetup-3.0.exe

Stap 1 – Het downloaden van de software

Klik op de download link hierboven. U gaat het bestand nu downloaden. Krijg u de vraag of u wilt opslaan of uitvoeren. Dan kunt u kiezen voor ‘uitvoeren’ en vervolgens nogmaals uitvoeren. Gebruikt u Firefox. Dan klikt u rechts bovenin op de pijl omlaag. Hier staan uw downloads en klik dubbel op ImageResizerSetup.exe. Gebruikt u Google Chrome? Klikt u dan links onderaan dubbel op het bestand ImageResizerSetup.exe

Stap 2 – Het installeren van de software

In de vorige stap heeft u de opdracht gegeven om de installatie te starten. U krijgt nu een venster met de naam ‘Image Resizer for Windows Setup’. Zet hier het vinkje bij ‘I agree to the license terms and conditions’ en klik vervolgens op Install. Als u een melding krijg of u toestaan dat de app wijzigingen aanbrengt. Dan mag u op JA drukken. Nadat de installatie is voltooit kunt u op Close drukken

Stap 3 – Extra benodigd (alleen indien nog niet aanwezig)

Deze software maakt gebruik van ‘.NET Framework’ van Microsoft. Veel computers hebben deze .NET al geïnstalleerd. Is dit bij u niet het geval. Dan kunt u het volgende verwachten.

Wanneer u het venster met ‘Setup voor microsoft Framework 4 Client Profile’ voor u ziet mag u na het lezen van de voorwaarden een vinkje zetten dat u deze heeft gelezen en accepteren. Vervolgens klikt u op Installeren (onderaan).

De .NET Framework wordt geïnstalleerd. wanneer deze voltooit is ziet u onderstaande scherm. Hier klik u dan op voltooien.
Stap 4 – Het gebruiken van de software

De software is nu geïnstalleerd en te gebruiken.

  • Zoek in uw verkenner (dit zijn de gewone mappen) de foto welke u wilt verkleinen.
  • Klik de foto met de rechtermuisknop aan
  • er opent een lijstje zoals rechts van deze tekst en kies hier voor resize pictures
  • er opent een nieuw venster zie de afbeelding hieronder. Hier kunt u aangeven hoe klein u de foto wilt maken. Veel gebruikt hierbij is het formaat Small.
  • Let u op dat de vinkje staan zoals de afbeelding. Dan wordt er namelijk een kopie gemaakt van uw foto en niet het origineel overschreven.
  • Klik als de laatste stap op Resize

Indien gewenst kunt u dit ook met meerdere foto’s tegelijk uitvoeren door meerdere foto’s in uw verkenner te selecteren voordat u op de rechtermuisknop drukt.

Heeft u bij deze stappen hulp nodig.
Of wilt u graag altijd hulp kunnen ontvangen. Wij kunnen u van dienst zijn op afstand of bij u thuis.

Liever altijd hulp.
Abonneer u dan op ons Onbeperkt Support abonnement. met het onbeperkt support abonnement krijg u onbeperkt hulp voor een vast bedrag per maand.

Interessant artikel? Deel het via socials

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel via WhatsApp
Deel via Email

Wellicht zijn deze berichten ook interessant voor u?